ru uk en
Ремонт Ниссан Интерстар, Примастар, NV300, NV400, сто

<<< ПОДПИШИСЬ НА НОВОСТИ >>>

20:17
Поломки генератора на Ніссан Прімастар чи Рено Трафік

СТО Рено Бус Сервіс

RBService
вул. Янтарна 7/5,
м. Київ
, н.тел. 063822 34 00
н.тел. 098 822 34 00

Генератор в автомобілі Ніссан Прімастар чи Рено Трафік - це пристрій, який перетворює механічну енергію в електричну. У конструкції транспортних засобів автогенератор є генератором змінного струму і виконує такі функції:
забезпечення зарядки АКБ;
справну роботу всіх електросистем в авто після запуску ДВЗ.

Автомобільний генератор найчастіше розташований у підкапотному просторі, оскільки наводиться в дію від колінчатого валу двигуна. З цієї причини рішення встановлюються спереду по відношенню до силового агрегату. На більшості сучасних авто привод генератора виконаний у вигляді пасової передачі. Моделі транспортних засобів, які оснащені гібридним двигуном, а також деякі авто з системою start-stop, мають спеціальний електронний пристрій генератора, так як у подібних машинах він одночасно є стартером.

Генератори в автомобілях можуть відрізнятися за розмірами та схемами реалізації тих чи інших пристроїв (корпус генератора, привод і т.д.). Спільними в пристрої є такі елементи:

ротор, статор, наявність щіткового вузла, випрямний блок, регулятор напруги.

Зазначені складові частини знаходяться у корпусі. Ключовими параметрами генераторів для автомобілів є такі показники: напруга, струм, частота обертання, самозбудження на певній частоті, КПД пристрою.

Вже згадувалося, що головна функція генератора – забезпечити автомобіль необхідною кількістю електроенергії для живлення бортової мережі через підзарядку аккумулятора. Але робити він це повинен з виконанням певних умов. Справний генератор повинен забезпечувати оптимальне напругу в мережі автомобіля, що коливається в межах 13,8-14,2 В. Таке напруга забезпечує як стабільну роботу всієї бортової мережі, так і зарядку аккумулятора (іноді потрібні більш потужні 24 В генератори).
Як Ви бачите, стабільність напруги в авто повинна залишатися в досить вузьких межах, а здійснити це не так просто, адже фактично частота обертання генератора безпосередньо залежить від частоти обертання колінчатого валу, який, у свою чергу, може обертатися від 800-1200 об/хв., на холостому ходу до максимального значення (в залежності від типу і моделі конкретного двигуна), що може значно впливати на стабільність напруги в автогенераторі в цілому.

ОСНОВНІ СИМПТОМИ, ЯКІ СВІДЧАТИ ПРО НЕСПРАВНІСТЬ ГЕНЕРАТОРА НА РЕНО ТРАФІК ТА РЕНО МАЙСТЕР

- зміна яркості світла фар,
- запалення на приборні панелі сигнальної лампочки зарядки (значок акумулятора),
- кипіння електроліту в акумуляторі,
- зайві шуми з самого генератора.


Генератор є електромеханічним узлом. Тому і поломки у нього бувають як електричні, так і механічні. З механічними поломками трішки зрозуміліше - як і всякий агрегат, генератор схильний до знесення (вироблення корпусу і кріплень), так і частинами (шків, контактні кільця, пружини, підшипники, щітки, шків, дроти і т.д.). Причини очевидні: час, зовнішні фактори (корозія, висока температура, сторонні предмети), недотримання правил експлуатації, втома матеріалів або їх низька якість.

До електричних несправностей можна віднести будь-які замикання (наприклад, обмотки статора, якоря) або обриви, перегоряння обмоток, поломки ротора, регулятора напруги чи діодного моста.

Тривала експлуатація автомобіля у такому стані призведе до витратних ремонтів. Тому якщо Ви запідозрили проблеми з цим агрегатом відразу зверніться до спеціалістів, які нададуть професійну допомогу Вашому Рено Трафіку або Рено Майстеру.


До ремонту

 

 

Після ремонту

Також пропонуємо 

СТО Рено Бус Сервіс Київ, вул. Янтарна 7/5, м. Київ.

Ремонт робота Рено Мастер

Ремонт ізітроніка Рено Трафік 

Комп'ютерна діагностика Renault Master і Renault Trafic ремонт двигуна Рено Майстер (ремонт поршневий, заміна ремня ГРМ, ремонт турбіні, стартера, радіатора та інших елементів ДВС) ремонт гальм Рено Трафік, заміна колодок, дисків та супортів ремонт коробок передач Рено Трафік (КПП і РКПВ), заміна зчеплення в зборі, диска або корзини зчеплення ремонт ходової Рено Майстер, заміна стійок стабільзатора, амортизаторів, сайлентблоків ремонт рульового керування Renault Trafic, заміна рульових тяг Renault Master заміна витратних (заміна масла повітряного, масляного, паливних фільтрівного, фільтра салону) заміна свічок підігріву двигуна на Рено Майстер ремонт форсунок Рено Трафік на всіх двигунах, регулювання уприскування,демонтаж та ремонт дизельних форсунок програмування ЕБУ ремонт електріктро обладнання Рено Трафік видалення фільтр сажі, ремонт роботизірованих коробок передач Рено Трафік і Рено Майстер #ремонтреномастер #кппренотрафік #роботрено #ізітроніктрафік # кппмастер #rbs #renaultmaster

Ремонт робота Рено Мастер

Ремонт коробок передач Рено Мастер 

Ремонт ізітроніка Рено Трафік 

Ремонт коробок передач Рено Трафік

 

 

 

Прикрепления: Картинка 1 · Картинка 2
Категория: Ремонт микроавтобусов Nissan | Просмотров: 856 | Добавил: renomaster | Рейтинг: 5.0/2

Всего комментариев: 0
avatar